Vis mer

Nav kjøper tjenester for 6,6 milliarder kroner i året

Nå vil Nav-direktør Sigrun Vågeng at de skal gjøre mer av jobben selv.

(upublisert) Opprettet

Selv om mange av tiltaksarrangørene er små, fikk så mange som 599 ulike aktører utbetalt mer enn én million kroner fra Nav i 2014, skriver Dagsavisen.


Ti virksomheter fikk mer enn 50 millioner kroner for sine Nav-oppdrag, viser tall fra Nav som er satt sammen av Magasinet Velferd.


– Flere ledige vil komme i arbeid raskere, mer effektivt og til en lavere pris hvis Nav får begynne å gjøre mer av jobben selv. Vi ønsker frihet for å finne de beste løsningene for brukerne, og ikke bare være bundet til å kjøpe tiltaksplasser fra attføringsbedriftene, sier Nav-direktør Sigrun Vågeng til Dagsavisen og legger til:


– Jeg mener vi på sikt vil spare samfunnet for store kostnader ved en enda nærmere kontakt mellom Nav og arbeidsgivere.


Les også: Arbeidsministeren ber Nav rydde opp i regelverket– Styrke ordningen vi har


Hovedorganisasjonen Virke organiserer en lang rekke bedrifter som leverer tjenester for Nav. Her er man ikke uventet svært skeptiske til Vågengs signaler.


– Det er bedre å styrke ordningen vi har, enn at Nav skal utvikle helt ny kompetanse, og svekke markedet tiltaksarrangørene utgjør. Her er det brukerne som kan bli skadelidende, sier Inger Lise Blyverket, direktør for arbeidslivspolitikk i Virke.


Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.