Nav har anmeldt mistenkt coronasvindel for 27 millioner kroner

Nav har anmeldt 24 forhold på til sammen 27 millioner kroner etter mistanke om coronasvindel, mens Skatteetaten har avvist søknader om 1,6 milliarder kroner.

Nav har avdekket flere svindelforsøk i forbindelse med kompensasjonsordningen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Nav har avdekket flere svindelforsøk i forbindelse med kompensasjonsordningen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert

Nav-direktør Hans-Christian Holte sier det i juli ble avdekket det Nav mener er flere svindelforsøk i forbindelse med lønnskompensasjonsordningen.

– Det er politianmeldt 24 saker for en samlet sum på 27 millioner kroner, og det er stanset utbetaling av 11 millioner kroner. Vi jobber fortsatt med kontrollarbeid knyttet til ordningen, sier han til NTB.

Skatteetaten opplyser at de har avvist 18.000 søknader om koronastøtte til en verdi av 1,6 milliarder kroner. 10.500 av disse sakene er plukket ut til videre manuell behandling og kontroll.

– Dette kan dreie seg om forsøk på svindel, men det kan også handle om at man har misforstått kriteriene for ordningen, understreker fungerende skattedirektør Eve Vangsnes Bergli overfor NTB.

– Så langt er det ingenting som tyder på omfattende misbruk av kompensasjonsordningen for næringslivet, sier Bergli.

Totalt har Skatteetaten mottatt 90.000 søknader til kompensasjonsordningen for næringslivet som etaten har ansvaret for. 70.600 søknader er godkjent, og det er så langt ubetalt 6 milliarder kroner.

Nye muligheter for kriminelle

Skatteetaten, Nav og flere andre underordnede etater som er involvert i arbeidet for å hindre arbeidslivskriminalitet, møtte fredag arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H), finansminister Jan Tore Sanner (H) og justisminister Monica Mæland (H) for et statusmøte. Svindelforsøk av støtteordningene som ble opprettet i forbindelse med koronapandemien, var blant temaene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer