Vis mer

Nav feilutbetalte 676 millioner. Nå er det for sent å kreve pengene tilbake

Store summer har gått tapt.

(upublisert) OpprettetBare siden 2013 har Nav gått glipp av 676 millioner kroner på feilutbetalinger som det er for sent å kreve tilbake, skriver Dagens Næringsliv.


Store summer går dermed tapt fordi etaten er for treg med å kreve tilbake feilutbetalte penger. Ifølge avisen viser en rapport fra Navs internrevisjon fra februar i fjor at Nav-ledelsen også har latt være å kreve inn penger som er utbetalt feilaktig.


Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) sier dette ikke er holdbart og krever en nærmere redegjørelse.


– Vi kan ikke ha det sånn at feilutbetalinger ikke kreves tilbake. Summene er altfor høye og antallet saker altfor mange. Det er viktig at feilutbetalingene reduseres. Jeg skal ha et kontaktmøte med Nav der jeg har bedt om at dette settes på dagsordenen, for dette er ikke bra, sier hun til avisen.


Assisterende arbeids- og velferdsdirektør Geir Axelsen mener saken er bekymringsfull, men sier det ikke er riktig å kalle det sommel og at det ikke nødvendigvis er tegn på at etaten har gjort en dårlig jobb.


– Vi har brukt ressurser på å bygge ned gamle feilutbetalingssaker. Men vi har begrensede ressurser og økende oppgavemengde. Derfor har vi prioritert å øke arbeidet med å få flere i jobb, færre på trygd og å oppnå så korte saksbehandlingstider som mulig, sier Axelsen. (©NTB)
Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.