Nav-ansatt dømt for å ha utnyttet asylsøker seksuelt

En kvinnelig Nav-ansatt i Nord-Norge er dømt til fengsel i ett år og to måneder for å ha utnyttet stillingen sin til å skaffe seksuell omgang fra en asylsøker.

Kvinnen som ble dømt i Salten tingrett i Bodø, var flyktnmingkonsulent for den fornærmede mannen. Foto: Berit Roald/NTB
Kvinnen som ble dømt i Salten tingrett i Bodø, var flyktnmingkonsulent for den fornærmede mannen. Foto: Berit Roald/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kvinnen var flyktningkonsulent for fornærmede. Flertallet i Salten tingrett konkluderte med at det seksuelle forholdet mellom dem var bygd på at fornærmede fryktet for konsekvensene dersom han avviste tiltalte.

Én meddommer mente at det var knyttet rimelig tvil om skyldspørsmålet og stemte derfor for frifinnelse.

– Fornærmede fryktet særlig å ikke få gjennomslag for sin søknad om gjenforening med sin yngre bror (...). Fornærmede gjorde av disse grunner det som han trodde tiltalte ønsket av han, både seksuelt, i kontakt på meldinger og ved å være sammen med tiltalte i ulike sammenhenger. Han turte ikke melde fra om det som pågikk av frykt for å ikke bli trodd, skriver tingrettsdommer Tarjei Ræder Breivoll.

Falsk voldtektsanklage

Søknaden om familiegjenforeningen ble avslått, og kvinnen påtok seg å fremsette en klage. Da fornærmede innså at kvinnen ikke hadde påklaget avslaget, avsluttet han forholdet.

– Tiltalte erkjente å aldri ha sendt noen klage, og uttalte i den forbindelse at hun hadde fryktet at gjenforening mellom fornærmede og hans bror ville kunne ødelegge forholdet mellom henne og fornærmede, skriver Breivoll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer