Naturopplevelsen nordmenn er mest redd for å miste

En undersøkelse med over 16.000 respondenter viser at fuglekvitter og naturlyder er naturopplevelsen nordmenn er mest redde for at skal bli borte.

WWF Verdens naturfond, Den Norske Turistforening (DNT) og Norsk Friluftsliv har gjort en undersøkelse av hvilken opplevelse nordmenn er mest redde for at skal gå tapt når naturen og klimaet endrer seg. Foto: Gorm Kallestad / NTB
WWF Verdens naturfond, Den Norske Turistforening (DNT) og Norsk Friluftsliv har gjort en undersøkelse av hvilken opplevelse nordmenn er mest redde for at skal gå tapt når naturen og klimaet endrer seg. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

WWF Verdens naturfond, Den Norske Turistforening (DNT) og Norsk Friluftsliv har gjort en undersøkelse av hvilken opplevelse nordmenn er mest redde for at skal gå tapt når naturen og klimaet endrer seg.

Listen som nå er presentert, består av de ti naturopplevelsene folk er mest redde for å miste. Den er basert på i underkant av 1.500 nominasjoner fra folk over hele landet, og over 16.000 har stemt i undersøkelsen.

– Fugleliv og naturlyder er det aller flest frykter å miste, sier Karoline Andaur, generalsekretær i WWF Verdens naturfond.

På andre- og tredjeplass etter fuglekvitter og naturlyder, kommer henholdsvis frodig flora, yrende dyreliv og urørt natur.

Organisasjonene skal nå foreslå politiske tiltak for å bidra til å bevare naturopplevelsene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer