Nato: Villige til å hjelpe Sverige

Sveriges regjering vil kalle inn forsvaret i kampen mot gjengvolden. Nå åpner også Nato for å hjelpe svenske myndigheter med å spore opp gjerningsmennene.

En enebolig i Kungsängen nord for Stockholm ble torsdag morgen rammet av en eksplosjon. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB
En enebolig i Kungsängen nord for Stockholm ble torsdag morgen rammet av en eksplosjon. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Skulle problemstillingen dukke opp, er Nato-senteret villig til å hjelpe svensk politi, sier Natos stabsoffiser Raffe Thein til Aftonbladet.

Han jobber ved Natos senter for improviserte eksplosiver i Madrid (C-IED COE).

Svenske myndigheter har diskutert hvordan det svenske forsvaret kan bistå politiet med overvåkingsoppdrag i forbindelse med den pågående voldsbølgen.

I tillegg har justisminister Gunnar Strömmer sagt han vil dra nytte av forsvarets bombe- og sprengstoffekspertise.

Thein sier man må finne koblingene mellom ulike mennesker før man finner hjernen bak operasjonen.

– Det er alltid noen som bygger bomben, noen som plasserer bomben og noen som planlegger hele angrepet, sier han til avisen.

– Man må forsøke å identifisere og stoppe tilstrømmingen av eksplosive varer og sporkomponenter. For eksempel hvor de ble kjøpt og hvilken vei de kom inn til Sverige.

Sverige er rammet av en alvorlig voldsbølge knyttet til gjengmiljøet, og det er har den siste tiden vært flere drap, skytinger og eksplosjoner i landet.

Senest torsdag fikk en enebolig i Stockholm store skader i en eksplosjon, der mannen knyttet til boligen beskrives som en «kjent kriminell».

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer