Nationaltheatret må nedbemanne

Nationaltheatret står overfor store økonomiske utfordringer og må redusere sine årlige utgifter med 20 millioner. Det innebærer blant annet nedbemanning.

Nationaltheatrets ansatte ble informert om situasjonen på et fellesmøte torsdag. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Nationaltheatrets ansatte ble informert om situasjonen på et fellesmøte torsdag. Foto: Rodrigo Freitas / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I første omgang vil teatrets ledelse gå i dialog med ansatte om frivillige sluttpakker, men fører ikke dette fram, kan oppsigelser bli nødvendig, skriver Nationaltheatret i en pressemelding torsdag.

– Situasjonen er sammensatt. Nationaltheatret mottar årlig et betydelig statstilskudd. Likevel er de økonomiske rammene til selve teaterdriften over tid blitt strammere. Det er derfor nå nødvendig å sikre at vi for årene som kommer, har en bærekraftig økonomi, sier direktør Marta Færevaag Hjelle ved Nationaltheatret.

Teaterets ansatte ble informert om situasjonen på et fellesmøte torsdag, står det i pressemeldingen.

Teateret skriver at de i tiden fremover skal jobbe med å identifisere tiltak som øker inntekter og reduserer kostnader som ikke berører bemanningen direkte. Samtidig skal det åpnes for at ansatte kan søke sluttpakke.

– Vi er en tett sammenvevd familie på Nationaltheatret, så dette er en trist dag for oss alle. Men ved å revurdere alle nyansettelser og gå i dialog med de ansatte om sluttpakker håper vi i det lengste å unngå oppsigelser, fortsetter Hjelle.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer