Natalie måtte gå hjem alene på natten – nå raser bussjåfør mot kollegaene

- Vi skal ikke forlate en ensom kvinne ute i skogen, midt på natten.Den svenske bussjåføren Jan von Eichwald har fått stor oppmerksomhet i vårt naboland, etter at han langet ut mot sine bussjåfør-kolleger i et innlegg på Facebook søndag.

- Slutt å være så overivrige! skriver han.

Bakgrunnen er en hendelse forrige helg, hvor svenske Natalie Cregård (28) ble nektet å sitte på med bussen hjem etter en sen bytur i Göteborg. Siden hun ikke kunne vise frem billetten hun hadde på mobilen, fordi batteriet var flatt, ville ikke bussjåføren la henne sitte på. I stedet måtte hun gå hjem, en times gåtur klokken fire på natten, langs en landevei uten gatelys.

- Jeg synes han skal skjemmes. Tenk om det var hans egen datter, sa Cregård til Expressen.

Ber kollegene ta vare på kundene


I Sverige har historien vakt engasjement, blant annet fra Eichwald, som har vært bussjåfør i Göteborg i 26 år. Han tok til tastaturet, og publiserte et innlegg på Facebook hvor han ber sine bussjåfør-kolleger om å ikke være så ivrige på å følge reglene, og heller ta vare på kundene.

- Kjære bussjåførkolleger der ute! Vi er ikke et billettpoliti. Ta vare på våre kunder. Uten våre kunder har vi ikke jobb! skriver han.

Han skriver videre at det ikke spiller noen rolle at sjåføren fulgte reglene, eller at det er kundens ansvar å ha strøm på mobilen, at man har mulighet til å lade mobilen på flere busser, at kunden er et voksent menneske eller at hun kunne kjøpt papirbillett på bussen.

- Vi forlater ikke en kvinne i skogen midt på natten


Til Expressen sier han at man ikke alltid gjør det rette, selv om man følger reglene.

- Vi skal ikke forlate en ensom kvinne ute i skogen, midt på natten. Det ser aldri bra ut, og det fører bare til unødvendige konflikter. Vi må ha plass til menneskelighet i bransjen. Det er passasjerenes ansvar å ha billett, men det er ikke vårt ansvar å kontrollere at de har det. Det skal vi overlate til kontrollørene, sier Eichwald.

Dette er Eichwalds innlegg på Facebook:
Bästa bussförarkolleger där ute!!Vi är inga biljett-poliser!Var rädda om er där ute!!!Var rädda om våra kunder!Utan...

Posted by Jan von Eichwald on Saturday, March 19, 2016
Legg til sol_no på SnapChat