Nasjonal ventekarantene avvikles torsdag

Regjeringen avvikler fra torsdag 1. juli ordningen med ventekarantene for personer som deler bolig med en i smittekarantene.

Publisert
Sist oppdatert

Den nasjonale ordningen for ventekarantene ble innført 29. mars og gjelder personer som deler bolig med en som er i smittekarantene, i påvente av negativ test eller utløp av karantene.

– Dette tiltaket innebærer en stor byrde for mange og anses å ha liten effekt for å hindre smittespredning slik smittesituasjonen er nå. Helsedirektoratet og FHI anbefaler derfor at ordningen med ventekarantene avvikles, og regjeringen støtter dette, skriver regjeringen i en pressemelding.

Ordningen avvikles fra midnatt, natt til 1. juli, og personer som allerede er i ventekarantene, kan gå ut av karantene på dette tidspunktet.

Samtidig kan kommunene selv innføre lokal ventekarantene dersom de anser det som nødvendig, slik tilfellet var før ordningen trådte i kraft.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer