Nasa prøver seg på ny oppskyting av månerakett

Nasa prøver lørdag igjen å skyte opp måneraketten Artemis 1, sier prosjektleder Mike Sarafin. En oppskyting tidligere i uka ble avblåst.

Nasa prøver igjen å skyte opp Artemis-raketten lørdag. En oppskyting mandag ble avlyst i siste liten. Foto: Joel Kowsky / Nasa via AP / NTB
Nasa prøver igjen å skyte opp Artemis-raketten lørdag. En oppskyting mandag ble avlyst i siste liten. Foto: Joel Kowsky / Nasa via AP / NTB Vis mer
Publisert

Den opprinnelige oppskytingen skulle skje mandag, men ble utsatt etter at det oppsto problemer i siste liten.

Artemis-prosjektet har som mål å sende astronauter til månen for første gang siden slutten av Apollo-programmet for 50 år siden.

Hvis alt går bra, kan astronauter så tidlig som i 2024 være klare for en runde rundt månen. Nasas mål er å lande to personer på månens overflate innen utgangen av 2025.

Det første Artemis-ferden skal sende et Orion-fartøy i bane rundt månen. Turen er planlagt å ta seks uker, og fartøyet skal deretter lande i Stillehavet i oktober. Om bord er testutstyr, blant annet dukker med sensorer som måler forskjellige påkjenninger underveis.

(©NTB)

NYTT OPPTAK: Nasa har publisert et opptak av hvordan et svart hull høres ut. Video: Nasa Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer