Nasa prøver seg på ny oppskyting av månerakett

Nasa prøver lørdag igjen å skyte opp måneraketten Artemis 1, sier prosjektleder Mike Sarafin. En oppskyting tidligere i uka ble avblåst.

Nasa prøver igjen å skyte opp Artemis-raketten lørdag. En oppskyting mandag ble avlyst i siste liten. Foto: Joel Kowsky / Nasa via AP / NTB
Nasa prøver igjen å skyte opp Artemis-raketten lørdag. En oppskyting mandag ble avlyst i siste liten. Foto: Joel Kowsky / Nasa via AP / NTB Vis mer
Publisert

Den opprinnelige oppskytingen skulle skje mandag, men ble utsatt etter at det oppsto problemer i siste liten.

Artemis-prosjektet har som mål å sende astronauter til månen for første gang siden slutten av Apollo-programmet for 50 år siden.

Hvis alt går bra, kan astronauter så tidlig som i 2024 være klare for en runde rundt månen. Nasas mål er å lande to personer på månens overflate innen utgangen av 2025.

Det første Artemis-ferden skal sende et Orion-fartøy i bane rundt månen. Turen er planlagt å ta seks uker, og fartøyet skal deretter lande i Stillehavet i oktober. Om bord er testutstyr, blant annet dukker med sensorer som måler forskjellige påkjenninger underveis.

(©NTB)

NYTT OPPTAK: Nasa har publisert et opptak av hvordan et svart hull høres ut. Video: Nasa Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer