Astronauten Anne McClain er anklaget for identitetstyveri i verdensrommet. Foto: NTB scanpix / AFP
Astronauten Anne McClain er anklaget for identitetstyveri i verdensrommet. Foto: NTB scanpix / AFP Vis mer

Anne McCain

NASA gransker første mulige lovbrudd i verdensrommet

NASA gransker det som kan være det første lovbruddet som er begått i verdensrommet, ifølge New York Times.

Publisert

Anne McClain er anklaget for identitetstyveri og for å ha fått tilgang til ekskonas bankkonto uten tillatelse, ifølge avisa. Astronauten befant seg da i verdensrommet under en ferd på den internasjonale romstasjonen.

Ekskona klaget saken inn til forbrukervernmyndigheten Federal Trade Commission (FTC) tidligere i år, mens også NASAs generalinspektør har mottatt en klage. Astronautens advokat avviser at klienten har gjort noe galt.

McClain ble et kjent navn da hun returnerte til jorda i juni etter å ha blitt en av to kvinner utvalgt til en historisk romvandring bestående kun av kvinner. NASA droppet imidlertid planene som følge av mangel på passende romdrakt, noe som utløste anklager om sexisme.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.