Når har kvinnene gått forbi - for første gang

Andelen som røyker, har de siste årene gått kraftig ned, men nedgangen har vært mindre markant hos kvinner enn hos menn. Det viser nye tall fra SSB.

Det er de eldste aldersgruppene som røyker mest, men for første gang er andelen kvinner høyer enn andelen menn. Foto: Frank May / NTB
Det er de eldste aldersgruppene som røyker mest, men for første gang er andelen kvinner høyer enn andelen menn. Foto: Frank May / NTB Vis mer
Publisert

I 2021 var det 8 prosent av befolkningen mellom 16 og 74 år som opplyste at de røyker daglig, en svak nedgang fra 2020 da andelen var 9 prosent.

– Personer i alderen 55–64 år røyker mest, selv om også andelen dagligrøykere i denne gruppen har sunket fra 2020, fra 17 til 14 prosent, sier førstekonsulent Sindre Mikael Haugen i SSB.

På den annen side går andelen som bruker snus daglig opp, fra 13 prosent i 2020 til 15 prosent i 2021. Her er kjønnsdelingen motsatt: Mer enn dobbelt så mange menn, 21 prosent, bruker snus daglig sammenlignet med kvinner, hvor 8 prosent snuser.

– Andelen daglige snusbrukere er nå på det høyeste den har vært noen gang. På ti år har andelen i befolkningen som bruker snus daglig nesten doblet seg, fra 8 til 15 prosent, sier Haugen i SSB.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer