Stortingsvalget 2021

Når er stortingsvalget 2021?

Stortingsvalgdagen er offisiell flaggdag i Norge. Det er den sittende regjeringen som bestemmer datoen, og valgdagen er som regel andre mandag i september, hvert fjerde år.

Statsministerdebatt fra Arendal. Erna Solberg, Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum deltar på TV2s statsministerdebatt. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Statsministerdebatt fra Arendal. Erna Solberg, Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum deltar på TV2s statsministerdebatt. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I år faller selve valgdagen i stortingsvalget på mandag 13. september. Stortingsvalgdagen er ikke en offentlig fridag. Butikker og bedrifter har normale åpningstider for denne ukedagen. Tidligere var det slik at Vinmonopolet holdt stengt på valgdagen, men etter at Stortinget endret alkoholloven i 2014, ble det fra og med 1. januar i 2015 mulig for Vinmonopolet å holde åpent på valgdagen. Det er kommunene selv som velger om Vinmonopolet får holde opp på valgdagen eller ikke.

Om man ikke har mulighet til å avlegge en stemme på selve valgdagen så er det mulig å forhåndsstemme. Det kan man gjøre i hvilken som helst kommune fra 10. august til 10. september.

Hvem har stemmerett?

Du har stemmerett ved stortingsvalget dersom du er norsk statsborger, har fylt 18 år innen utgangen av 2021 er, eller har noen gang vært, folkeregister ført som bosatt i Norge.

Valgkort og legitimasjon

Når man skal stemme må man huske gyldig legitimasjon. Legitimasjon kan for eksempel være pass, førerkort eller bankkort med bilde. Legitimasjonen må minst inneholde navn, fødselsdato og bilde.

Det er ikke nødvendig å vise frem valgkortet når man skal stemme, men det er enklere og raskere for valgfunksjonærene å finne deg i manntallet dersom du gjør det.

Kilde: Valg.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer