Nakstad: Nedgangen i smitte har flatet ut

– Det generelle smittenivået i Norge har vært fallende de siste ukene, men har nå dessverre flatet ut igjen, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad.

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier at nedgangen i smitte i Norge nå har flatet ut. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier at nedgangen i smitte i Norge nå har flatet ut. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

Den siste uken er det til sammen registrert 1.860 nye smittetilfeller i Norge. Forrige søndag var tilsvarende tall på 1.990, og det har dermed vært en liten nedgang på 130 smittetilfeller.

– Smittesituasjonen i Norge er preget av flere utbrudd av muterte virus som er under avklaring, sier assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet Espen Rostrup Nakstad til NTB.

Et av de største utbruddene med mutert og mer smittsomt koronavirus foregår i Ulvik i Hardanger, hvor det lørdag var til sammen 85 bekreftede smittetilfeller.

Siden fredag er det også påvist åtte nye mutanttilfeller i Bergen – uten at kommunen vet hvor de kan spores til.

– Vi har flere tilfeller med mutert virus som ikke er knyttet til hverandre, og der vi ikke klarer å spore hvor smitten kommer fra. Det gjør oss bekymret, sa smittevernoverlege Frank van Betten lørdag.

Uavklart

Det kan bli aktuelt med koordinerte tiltak på Vestlandet, forteller Nakstad.

– Det har vært møter mellom de berørte kommunene, Statsforvalteren, FHI og Helsedirektoratet lørdag for å vurdere smittesituasjonen og om det er nødvendig med koordinerte tiltak. Dette arbeidet er pågående, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer