Nakstad håper på mer normal sommer, men frykter ny bølge

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad håper varmere vær og fortsatt gode smittevernrutiner kan gi en mer normal sommer.

Assisterande helsedirektør Espen Rostrup Nakstad. Foto: Berit Roald / NTB
Assisterande helsedirektør Espen Rostrup Nakstad. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

– Dersom mange tenker at faren er over og slutter å forholde seg til smittevernråd før de er vaksinert, kan vi imidlertid risikere en tredje smittebølge som fører til mange sykdomstilfeller og innleggelser i uvaksinerte aldersgrupper. Det skriver Espen Nakstad i en epost til NTB.

Flere gode vaksinenyheter gir håp om at mer normale tider nærmer seg raskere. Fredag ble blant annet en ny EU-avtale med Biontech/Pfizer, som sikrer Norge opp mot 3,5 millioner flere vaksinedoser, kjent.

Lokale utbrudd

– Hvis alt går knirkefritt her, vaksinene som er underveis til godkjenning blir godkjent og alt blir produsert og levert som skissert, så kan vi tilby vaksine til de fleste som er over 18 – før sommeren, sa avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet (FHI) til NTB fredag.

Vold tror den litt lavere nedgangen i antall smittede denne uken kan skyldes lokale utbrudd.

– Det kan skyldes lokale utbrudd som har ført til et økende antall meldte tilfeller, men dette vet vi ikke sikkert ennå, og vi kommer tilbake i ukerapporten på onsdag om vurderinger av status og mulige årsaker, sier Vold til NTB lørdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer