Naf frykter nytt EU-krav: - Ladeplasser i distriktene kan bli lagt ned

Både EU og regjeringen planlegger et krav om ettermontering av kortleser på alle ladestasjoner. Det kan bety færre ladestasjoner i distriktene, frykter Naf.

Lier 20230119. Hurtiglanding av elbil på MER sin hurtigladerstasjon på Kjellstad.Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Lier 20230119. Hurtiglanding av elbil på MER sin hurtigladerstasjon på Kjellstad.Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er bred politisk enighet om at ladeselskapene må sørge for å ettermontere en kortbetalingsløsning på allerede eksisterende ladestasjoner. EU diskuterer nå om et slikt krav kan bli innført fra 2027.

Naf mener utfordringen er at regningen for å ettermontere kortlesere kan bli så høy at ladeplassen heller blir lagt ned.

– Med en regning på en halv million kroner per ladepunkt frykter vi at ladeplasser i distriktene kan bli lagt ned, sier Thor Egil Braadland, myndighetskontakt i Naf.

Han mener at kravet også kan forsinke utbyggingen av nye ladestasjoner. Ifølge Braadland finnes det i dag mellom 4.000 og 5.000 ladestolper uten betalingsterminal.

Naf opplyser at de mener kravet om ettermontering av kortlesere på eldre ladestasjoner burde vært erstattet med et krav om å åpne opp laderne digitalt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer