Nærmere en halv million russere har emigrert

Rundt 419.000 russere har forlatt hjemlandet i løpet av første halvår, ifølge nyhetsbyrået RBK. Det er dobbelt så mange som i samme periode i fjor.

Innbyggere i St. Petersburg går forbi skilt som hyller soldatene som kriger i Ukraina. Foto: Dmitri Lovetsky.
Innbyggere i St. Petersburg går forbi skilt som hyller soldatene som kriger i Ukraina. Foto: Dmitri Lovetsky. Vis mer
Publisert

For første gang på flere år var det også flere som flyttet ut enn inn. 322.000 personer innvandret til Russland i løpet av årets seks første måneder. Det nasjonale statistikkbyrået Rosstat oppgir ingen detaljer om nasjonaliteten til dem som har flyttet til landet.

Vanligvis tiltrekker Russland seg migranter fra de tidligere sovjetrepublikkene, men også her har det vært netto utvandring hittil i år. Mens 295.000 mennesker har flyttet til Russland fra landene som tidligere var en del av unionen, er det 369.000 som har flyttet motsatt vei. 80.000 av disse flyttet til Ukraina.

Russlands invasjon av Ukraina i februar har ikke bare ført til at mange har flyktet fra det krigsrammede landet. Også Russland har opplevd at mange har forlatt landet i kjølvannet av krigen. Blant disse er politiske motstandere av russiske myndigheter samt unge spesialister som søker etter bedre jobbmuligheter etter at en rekke selskaper har kuttet ned eller avviklet virksomheten i Russland.

Befolkningen krympet med 480.000 i årets seks første måneder, en utvikling som delvis skyldes naturlig befolkningsnedgang.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer