Turistbåt sank i Budapest

Nærmere 30 sørkoreanere kan ha omkommet da båt sank i Budapest

26 sørkoreanere er enten bekreftet omkommet eller savnet etter at en turistbåt i Budapest ble truffet av en større båt og sank.

Totalt 35 personer var om bord på båten Hableány som sank på elva Donau onsdag kveld. Foto: AP / NTB scanpix
Totalt 35 personer var om bord på båten Hableány som sank på elva Donau onsdag kveld. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sørkoreanerne var på elvecruise i Budapest da båten deres ble truffet av et større skip og sank. Til nå er kun sju av de rundt 35 om bord funnet i live.

Det er svært lite håp om å finne flere overlevende, opplyste en talsmann for den ungarske ambulansetjenesten torsdag morgen, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Sju sørkoreanere var da bekreftet omkommet, mens 19 fortsatt var savnet. Det var også et mannskap på to ungarere om bord, og de skal også være savnet.

Utenriksdepartementet i Sør-Korea opplyser at ingen av turistene hadde på seg redningsvester da kollisjonen skjedde. Alle passasjerene var sørkoreanere. Ifølge den sørkoreanske turoperatøren Lee Sang-moo er det seks kvinner og en mann blant de omkomne. De er i alderen 31 til 66 år.

Ei seks år gammel jente var også med på turen. Statusen hennes er ukjent, men hun er ikke på listen over overlevende.

Turistbåten sank like ved brua Margaret, ikke langt unna parlamentsbygningen i sentrum av den ungarske hovedstaden. Båten skal ha ligget for anker da den ble truffet av det som beskrives som et cruiseskip.

Søk etter savnede

Redningspersonell har søkt etter passasjerer flere kilometer langs Donau. En ungarsk nettside har meldt at en av dem som ble reddet, ble funnet ved brua Petőfi noen kilometer sør for der båten kantret.

Det regnet mye i Budapest natt til torsdag, noe som skaper utfordringer redningsarbeidet. Det er også mye vann i elven, og strømmen er sterk. Temperaturen i vannet er 10–15 grader, ifølge lokale medier.

Den sørkoreanske turoperatøren opplyser at det var 30 turister, to reiseguider og en fotograf i reisefølget. De var på pakketur i Europa, en tur som begynte i München lørdag og skulle vare en uke. Det var flere familier som deltok på turen.

– Ingen tekniske problemer

Båten som sank er 26 meter lang. Den har to dekk og kan ta opptil 60 passasjerer.

Talspersonen for selskapet som arrangerte båtturen, sier at han ikke har noen opplysninger om tekniske problemer på båten.

Sør-Koreas president Moon Jae-in har instruert myndighetene i Ungarn til å «bruke all tilgjengelige ressurser» på redningsarbeidet, ifølge en uttalelse fra hans kontor. Flere sørkoreanske tjenestemenn kommer til å reise til Ungarn i løpet av torsdagen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer