Nærmere 2700 skademeldinger: - Allerede omfattende

Skademeldingene etter ekstremværet Hans fortsetter å strømme inn til forsikringsselskapene. Innlandet, Oslo og Viken har klart flest skader.

Skademeldingene fortsetter å renne inn til forsikringsselskapene. Svært mange av disse er skader på bygninger og innbo, som her på Dokka camping. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Skademeldingene fortsetter å renne inn til forsikringsselskapene. Svært mange av disse er skader på bygninger og innbo, som her på Dokka camping. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Forsikringsselskapet Gjensidige har fått inn 1280 skademeldinger etter uværet denne uken.

– Vi har full beredskap i alle ledd for å kunne ta imot henvendelser og gi råd til kundene våre, som er i en vanskelig situasjon, sier kommunikasjonssjef Line Marcelius i Gjensidige.

Hun forteller at de fleste skademeldingene kommer fra Viken, Innlandet og Oslo.

– Skadeomfanget er allerede omfattende, men det er først når vannet trekker seg tilbake fra de stedene Hans har herjet mest, at man får det fulle bildet, sier Marcelius.

Tryg Forsikring har fått inn totalt 610 skademeldinger etter uværet. Over 520 av disse gjelder skader på bygning og innbo.

– Skadetallene fortsetter å øke, og vi venter mange innmeldte skader også i dag, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg.

Tryg har i tillegg fått et trettitalls meldinger om skader på biler. Selskapet følger særlig nøye med på Drammensvassdraget.

– Flomtoppen er ennå ikke nådd, men vi håper at de verste prognosene ikke slår til, sier Irgens.

Forsikringsselskapet If har ved 11-tiden torsdag passert 800 skademeldinger på eiendommer og innbo.

Mange av skadene er store, både hos bedrifter og private, forteller kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If til NTB.

– De neste to-tre døgnene vil det komme inn mange flere skader, både fra ekstremværet, men også etterdønningene: Flom i flere vassdrag og jordskred mange steder, sier Clementz.

(©NTB)

Følg Sol på Facebook!

Mer om