Nærkontakter til gutt fra Strand med hjernehinnebetennelse tilbys vaksinasjon

Nærkontakter til gutten fra Strand kommune som behandles for smittsom hjernehinnebetennelse, tilbys vaksinasjon. Det er ikke meldt om smittede.

En gutt er innlagt ved Stavanger universitetssjukehus med smittsom hjernehinnebetennelse. Foto: Carina Johansen / NTB.
En gutt er innlagt ved Stavanger universitetssjukehus med smittsom hjernehinnebetennelse. Foto: Carina Johansen / NTB. Vis mer
Publisert

– Meg bekjent, er det ikke meldt om nye tilfeller av denne sykdommen i Strand. Vi følger situasjonen nøye, sier kommuneoverlege Rosie Lund til Stavanger Aftenblad søndag.

Gutten ble torsdag innlagt på Stavanger universitetssjukehus (SUS) med smittsom hjernehinnebetennelse (meningokokksykdom). Tilstanden hans er alvorlig, men stabil, ifølge Lund.

Tilbud om vaksinasjon iverksettes i samarbeid med Folkehelseinstituttet.

– I sjeldne tilfeller kan det oppstå smitte blant nærkontakter. Er man bekymret, bør man kontakte legevakt eller fastlege, sier kommuneoverlegen.

De vanligste symptomene er rask forverring av allmenntilstand, høy feber, hodepine, oppkast, og utslett som ikke blekner ved trykk.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer