Korrupsjonsdommen falt i Asker og Bærum tingrett. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Korrupsjonsdommen falt i Asker og Bærum tingrett. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Mottok millioner i bestikkelser

Næringslivsleder dømt til fem års fengsel for korrupsjon

En næringslivsleder er i Asker og Bærum tingrett dømt til fem års fengsel for å ha mottatt over 28 millioner kroner i bestikkelser.

Publisert

Fredrik Engen var ansvarlig for innkjøp i Unil, som håndterer Norgesgruppens merkevarer. I en periode på tolv år – fra 2006 til 2018 – mottok ham betalinger fra to agenter i Kina og Hongkong tilsvarende 28,2 millioner norske kroner.

Betalingene hadde sammenheng med hans stilling i firmaet og hans muligheter til å innvirke på selskapets innkjøp gjennom de aktuelle agentene, heter det i dommen.

Betalingene ble holdt skjult for arbeidsgiveren.

Saken omfatter også hvitvasking av store summer ved å kjøpe biler og båter i Tyskland som mannen fikk innført til Norge.

Engen ga en uforbeholden tilståelse i retten, og saken ble ført som en tilståelsessak.

Asker og Bærum tingrett kommer fram til at forholdene i saken kvalifiserer til en straff på omtrent åtte års fengsel. Mannen får imidlertid vesentlig reduksjon i straffen som følge av sin uforbeholdne tilståelse.

– Han tok selv kontakt med Økokrim for å melde seg, har forklart seg inngående om sine handlinger og har i vesentlig grad bidratt til sakens opplysning ved å gi tilgang til kontoutskrifter og korrespondanse, heter det i dommen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.