Nær norsk bragd: – En vill prestasjon av Malene

Malene Helgø (24) var nær ved å detonere en tennisbombe mot den franske toppspilleren Caroline Garcia i Norges kvartfinale i United Cup torsdag.

Malene spilte en kjempekamp. Foto: Mark Baker / AP / NTB
Malene spilte en kjempekamp. Foto: Mark Baker / AP / NTB Vis mer
Publisert

Kampen endte 6-2, 6-7 (6-8), 7-6 (7-5) i fransk favør etter at en velspillende Helgø presset den franske verdensstjernen hele veien.

Helgø er rangert som nummer 544 i verden. Garcia innehar 20.-plassen på den siste rankingen.

– Det var en vill kamp og en vill prestasjon av Malene. Hun er en spiller jeg ikke kjente til fra før. Hun slo ballen så bra, sa Garcia.

– Dette er bare min tredje kamp for sesongen, men jeg er allerede utslitt, la hun til.

Etter å ha tapt første sett 6-2, slo den norske jenta hardt tilbake ved å vinne det neste i tiebreak 8-6. I tredje sett fortsatte dramatikken. Det gikk til slutt også tiebreak, der Garcia vant 7-5 etter at Helgø kjempet tappert.

Casper Ruud møter Adrian Mannarino senere tirsdag.

Deretter skal Ruud også spille doublekamp sammen med Ulrikke Eikeri mot den franske duoen Garcia og Edouard Roger-Vasselin. Den kampen kan avgjøre kvartfinaleduellen i United Cup.

Etter Helgøs tap for Garcia må det norske laget vinne begge de to avsluttende kampene for å ta seg videre til semifinale.

LUKSUS: «Mesternes mester»-deltakerne Tiril Eckhoff og Astrid Uhrenholdt Jacobsen viser frem villaen de bodde i under innspillingen av programmet i Lindesnes. Video: Rød Løper Vis mer

Doublekampen til Ruud og Eikeri kan bli et nytt kapittel i et gryende samarbeid. De to kan være aktuell for doubleturneringen i Paris-OL neste sommer.

For Casper Ruud er United Cup oppkjøring til sesongens første Grand Slam-turnering, Australian Open. Den starter 14. januar.

(©NTB)

Mer om