Opprør i Libya

Nær 400 drept i kamper i Libya

Nær 400 personer er drept og over 1.900 såret siden opprørsgeneral Khalifa Haftar startet en offensiv mot den libyske hovedstaden forrige måned, opplyser WHO.

Folk er samlet til begravelse for flere som er drept i kamper. Foto: AP Photo/Hazem Ahmed / NTB scanpix
Folk er samlet til begravelse for flere som er drept i kamper. Foto: AP Photo/Hazem Ahmed / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Samtidig har over 50.000 mennesker blitt internt fordrevet som et direkte resultat av den opptrappede væpnede konflikten i Tripoli, ifølge FNs nødhjelpskontor OCHA.

Haftar og hans mektige LNA-milits innledet 4. april en militæroffensiv for å erobre Libyas hovedstad, der den FN-støttede regjeringen i landet holder til.

Ifølge utdanningsminister og leder av regjeringens kriseutvalg, Othman Abdel Jalil, har 55.000 mennesker – og rundt 11.000 familier blitt internt fordrevet. Han opplyser at 40 mottakssentre og 27 skoler har åpnet dørene for å ta imot dem som er i nød.

De fleste sivile har søkt tilflukt hos slektninger eller venner, uten å registrere seg hos myndighetene, ifølge humanitære organisasjoner.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer