Nær 30 Hongkong-aktivister skal ha sagt seg skyldig i statsfiendtlig virksomhet

Hongkong-myndighetene sier at 29 av de 47 aktivistene som står tiltalt for å ha planlagt statsfiendtlig virksomhet, har sagt seg skyldig i tiltalen.

Prodemokratiske aktivister som ble valgt i det uoffisielle valget som ble arrangert av opposisjonen i Hongkong for to år siden, deltar på en pressekonferanse 15. juli 2020. Arkivfoto: Kin Cheung / AP / NTB
Prodemokratiske aktivister som ble valgt i det uoffisielle valget som ble arrangert av opposisjonen i Hongkong for to år siden, deltar på en pressekonferanse 15. juli 2020. Arkivfoto: Kin Cheung / AP / NTB Vis mer
Publisert

De 47 demokratiforkjemperne er alle tiltalt for å ha brutt den nasjonale sikkerhetsloven, som Kina har brukt til å slå ned aktivister, medier og sivilsamfunnet i Hongkong.

Blant dem som sa seg skyldig under torsdagens rettsmøte, var de kjente aktivistene Joshua Wong og Benny Tai, melder medier i Hongkong.

Demokratiaktivistene er i alderen 23 til 64 år, og alle ble pågrepet i fjor etter at de var involvert i et uoffisielt primærvalg i 2020, som myndighetene mener var et forsøk på å lamme regjeringen i Hongkong.

Valget viste at kandidater som ønsket å utfordre de Beijing-vennlige myndighetene, har stor støtte blant øyas velgere.

Selve rettssaken er ventet å starte i september.

(©NTB)

Mer om