Nær 200 millioner kroner ekstra til stimuleringsordningen for kultursektoren

Kulturminister Abid Raja (V) kunngjorde tirsdag at stimuleringsordningen for kultursektoren utvides til 690 millioner kroner i 2020.

Kultur- og likestillingsminister Abid Raja presenterer nye økonomiske støttetiltak for kultursektoren. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Kultur- og likestillingsminister Abid Raja presenterer nye økonomiske støttetiltak for kultursektoren. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert

Dette er en økning på 190 millioner kroner fra de opprinnelige 500 som ordningen besto av. Det har kommet 1.711 søknader til ordningen, og Raja håper de vil være ferdigbehandlet i løpet av uka. Mer enn 1.500 søknader er allerede ferdigbehandlet og 629 millioner bevilget.

Raja kunngjorde også at det er satt av 60 millioner kroner ekstra til institusjoner som blant annet museer, slik at de kan opprettholde driften, og at Kulturfondet styrkes med 40 millioner kroner.

– Jeg håper dette er en nyhet som vil øke forutsigbarheten for de mange som får støtte gjennom Norsk kulturfond, sier Raja.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer