Nadal finaleklar på walkover – stygg skade stoppet Zverev i Roland-Garros

OL-mester Alexander Zverev måtte gi seg med fæl ankelskade underveis i det andre settet mot Rafael Nadal i semifinalen i Roland-Garros.

Alexander Zverev hyler i smerter etter et overtråkk i Roland-Garros-semifinalen mot Rafael Nadal. Etterpå måtte han trekke seg fra turneringen. Foto: Thibault Camus / AP / NTB
Alexander Zverev hyler i smerter etter et overtråkk i Roland-Garros-semifinalen mot Rafael Nadal. Etterpå måtte han trekke seg fra turneringen. Foto: Thibault Camus / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Tyskeren lå og vred seg i smerter etter et realt overtråkk. Han stønnet høyt og ble fraktet ut av banen i rullestol. Etter en liten pause ble det klart at Zverev ikke var i stand til å kjempe videre.

Med det er Nadal klar for sin 14. finale i Roland-Garros. Spanjolen har aldri tapt en finale han har spilt på grusen i Paris, og han jakter på sin 22. Grand Slam-tittel. Han er mestvinnende på herresiden foran Roger Federer og Novak Djokovic, som begge har 20 hver.

Nadal har tidligere i turneringen uttalt at årets Roland-Garros fort kan bli hans siste. 36-åringen har den seneste tiden slitt med flere skader og ser ut til å nærme seg karriereslutt.

I finalen venter enten Casper Ruud eller kroatiske Marin Cilic, som møtes senere fredag.

Zverev på sin side har aldri vunnet en Grand Slam. Han var nærmest i finaletapet for Dominic Thiem i US Open i 2020. Det er den eneste finalen han har spilt på ATPs ypperste nivå.

I strupen

Zverev gikk rett i strupen på Nadal og brøt ham allerede i det første servegamet. Deretter gikk tyskeren opp i 4-3 før den spanske gruskongen brøt tilbake.

Nadal var deretter nære ved å bryte på 5-4 og med det vinne settet, men tyskeren holdt unna. Settet måtte til slutt avgjøres i et spennende tiebreak.

Der vartet begge vartet opp med svært gode slag. Zverev hadde fire settballer på 6-2, men Nadal kjempet seg mesterlig tilbake og vant til slutt 10-8.

Bruddfest

I sett nummer to brøt de to hverandre totalt ni ganger. Nadal måtte vente helt til sitt femte servegame før han holdt sin egen serve.

Deretter gikk Zverev opp i 6-5 før Nadal i sitt sjette game skulle kjempe om å få kampen til tiebreak.

I det siste poenget falt Zverev om og måtte gi seg.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer