Nabokrangelen ble månedens sak i april

Nordmenn er kjent for å være «gode» til å krangle mye og lenge med naboen. Men heldigvis går det sjelden så langt som det gjorde på Nesøya i Asker utenfor Oslo.

Det var Asker og Bærums Budstikke som 8. april kunne fortelle om nabokrangelen som hadde tatt helt av. Mens eierne var i Spania, tok naboen like godt og delte uthuset deres i to. Teksten fortsetter under bildet. nabokrangel_468Faksimile av saken slik den så ut på forsiden til SOL 8. april. Uthuset har bokstavelig talt stått på grensen mellom eiendommene i to mannsaldre. Og fram til 2008 var det ingen konflikter rundt det faktum at uthuset sto litt inne på naboeiendommen. Men så komme det en ny eier av denne tomten. Da bygget det seg gradvis opp. Her kan du lese hele artikkelen.

Skarp konkurranse

Artikkelen til Budstikka var en av fem i finalen om å bli kåret til månedens sak på SOL i april. Og bare det å komme til finalen er en prestasjon. For på forsiden til SOL legger vi ut rundt 150 saker i døgnet, og vi vurderer minst like mange som ikke blir brukt. Samtidig får vi mer enn 200 tips fra redaksjoner rundt i hele landet som gjerne vil ha sine saker på SOL. Og vi ser at det produseres veldig mye som er viktig, morsomt, nyttig, spennende og engasjerende. Derfor har vi lyst til å gjøre litt stas på landets redaksjoner ved å kåre månedens sak. Følgende kriterier ligger til grunn for vår kåring: *Saken skal være norsk. *Saken skal engasjere leserne og skape stor trafikk. *Saken bør ha et tema det er lett å identifisere seg med. *Saken skal være laget på en slik måte at den har interesse i hele landet selv om det er en lokalsak. *Saken skal helst handle om en person, eller ha et bilde som i seg selv er så oppsiktsvekkende at det er selve historien. *Saken skal ha nyhetsverdi. Gjennom året kommer du til å se at alle type saker vil nå opp i kåringene. Det må ikke være tunge og avslørende nyhetssaker. Det kan også hende at en skikkelig gladsak klatrer helt til topps en måned. Vi vet at SOL-brukerne setter pris på den miksen av innhold vi har, og det vil også synes i kåringene. Juryen består av oss som lager forsiden i SOL, samt én ekstern person som også har bred og lang  journalistisk bakgrunn. Om vinneren i april sier blant annet juryen følgende: En sak om et tema som engasjerer og irriterer mange. Den er bra vinklet, grundig og gjennomarbeidet slik at man får et godt innblikk i konflikten sett fra alle parters ståsted. Godt reportasjebilde.  For øvrig kan saken få et etterspill, og mannen som sto bak rivingen risikerer en regning på over 400.000 kroner. Les saken her.

Øvrige saker i finalen

Trebarnsmoren Helene (25) ble forbikjørt på en slik måte at hun ble så sint at hun troppet opp hjemme hos synderen. Hun ville ha en forklaring på hvorfor han foretok det hun oppfattet som en svært farlig manøver. Les hele artikkelen i Nordlys. Lille Håkon (4) forsvant plutselig da moren skulle finne fram litt mat de skulle kose seg med på badeturen. Senere fant de ham på to meters dyp, og livet sto ikke til å redde. Alle foreldres mareritt og en svært sterk historie som du kan lese i Aftenposten. John Erik Tveitdal jobber ved Norsk gjennvinning i Arendal. En dag dukket det opp et gammelt pengeskap som så spennende ut. Og inne i det fant han mer enn 100.000 kroner. Morsom sak og noe mange drømmer om å oppleve. Det var VG som først fortalte historien. Camilla Rosenlund skulle snart gifte seg, og noe av det siste samboeren hennes sa var at han gledet seg til å få barn med henne. Dagen etter tok han sitt liv. En gjennomarbeidet og svært grundig artikkel fra Aftenposten/A-magasinet om et tema som angår flere enn man tror.

Tidligere vinner

Månedens sak i mars var historien om Karoline (18) som ikke fikk være med klassen sin til Gran Canaria. 18-åringen, som har Downs syndrom, ble ikke klar over turen før de andre hadde reist avgårde.