Nabokommune: Unngå all kontakt med Nordre Follo

Nesodden-ordfører Truls Wickholm ber innbyggerne i kommunen unngå all kontakt med Nordre Follo.

Oslo  20150527.
Palestinakomiteen i Norge og Fellesutvalget for Palestina arrangerer  en markering foran Stortinget.Mer enn 30 organisasjoner har sluttet seg til arrangementet. Blant appellantene er Truls Wickholm fra Arbeiderpartiet. 
Foto: Vidar Ruud / NTB
Oslo 20150527. Palestinakomiteen i Norge og Fellesutvalget for Palestina arrangerer en markering foran Stortinget.Mer enn 30 organisasjoner har sluttet seg til arrangementet. Blant appellantene er Truls Wickholm fra Arbeiderpartiet. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

– Nordre Follo er nå helt stengt til og med onsdag. På pressekonferansen ba de egne innbyggere om å holde seg hjemme og ikke ha kontakt med andre fram til det. Det betyr at vi nå ber alle innbyggere i Nesodden om også å holde seg mest mulig i egen kommune, skriver han i en SMS til NTB.

Han ber nesoddinger unngå all kontakt med innbyggere fra Nordre Follo.

– Man skal ikke dra på besøk dit eller få besøk derfra. Dette gjelder også om det er egen familie, skriver Wickholm i SMS-en.

– Unngå all kontakt med Follo

Sammen med ledelsen i de andre nabokommunene til Nordre Follo, blant annet Oslo, Ås og Frogn, deltar Nesodden-ordføreren i et møte med FHI og Helsedirektoratet klokka 13.30 fredag ettermiddag.

Til NRK har assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sagt at også hovedstaden kan bli påvirket av utbruddet.

Ifølge Wickholm vil det der bli gitt informasjon på møtet, og i etterkant av vil det bli gjort nye vurderinger.

– Men så langt kan vi uansett si dette tydelig. Unngå all kontakt med Nordre Follo. Slik de også selv har bedt om, sier Nesodden-ordføreren.

Møte i kriseledelsen

Også i Ås blir det nå vurdert hva de skal gjøre etter utbruddet i nabokommunen.

– Vi har bedt om at det blir skissert noen råd. Vi har et felles bo- og arbeidsmarked, og kommunene våre går veldig tett inn i hverandre, sier kommunedirektør Trine Christensen i Ås kommune til NTB.

Det blir deretter et møte i kommunens kriseledelse klokka 14.30, hvor kommunen skal vurdere hva de skal gjøre videre.

– Vi jobber med å skaffe oversikt, sier Christensen.

Frogn kommune kommer tilbake med informasjon

Frogn kommune har satt kriseledelse og vurderer ekstra tiltak i samråd med FHI, statsforvalter og våre nabokommuner.

– Vi oppfordrer umiddelbart til ekstra varsomhet ved utreise ut av vår kommune og i særdeleshet mellom kommunene i regionen. FHI oppfordrer folk i Follo-regionen om å holde seg hjemme og unngå besøk. Vi anmoder om økt smitteoppmerksomhet hos alle våre innbyggere, sier ordfører Hans Kristian Raanaas i en epost til NTB.

Han opplyser at kommunen kommer tilbake med nærmere tiltak i løpet av dagen.

Ordfører Hanne Opdan (Ap) i Nordre Follo ba tidligere fredag ettermiddag kommunens innbyggere om ikke å ha gjester eller reise ut av kommunen etter at det har blitt oppdaget et utbrudd av virusvarianten.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer