Nå starter han jakten på semifinale

Casper Ruud er førstemann ut i US Open-kvartfinalene i tennis i kveld. Han møter Matteo Berrettini fra Italia. To tungvekternavn er allerede utslått.

Casper Ruud spiller kvartfinale i US Open i kveld. Foto: Eduardo Munoz Alvarez, AP / NTB.
Casper Ruud spiller kvartfinale i US Open i kveld. Foto: Eduardo Munoz Alvarez, AP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ruud spiller kamp én på Arthur Ashe-stadion med første serve 18.00 norsk tid. Det er den største arenaen i tennis når det gjelder tilskuerkapasitet (23.000).

– Det er en stor arena, men jeg vil ikke si at jeg ble påvirket negativt, sa Ruud til NTB etter seieren i fjerde runde.

De to førsteseedede spillerne i singleturneringen , Daniil Medvedev og Rafael Nadal, er begge slått. For første gang siden 2000 går kvartfinalene i US Open uten de to topprankede utøverne.

Senere tirsdag spiller Nick Kyrgios (Australia) og Karen Khatsjanov (uavhengig) den andre av fire kvartfinaler. Det er vinneren av denne Ruud møter i en eventuell semifinale.

Sluttvinnerne i single er sikret 25,5 millioner kroner. Taperen får halvparten. Dette er hva spillerne (likt for kvinner og menn) er sikret underveis i US Open:

Semifinale: 7,1 mill.

Kvartfinale: 4,5 mill.

4. runde: 2,7 mill.

3. runde: 1,8 mill.

2. runde: 1,18 mill.

1. runde: 784.000.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer