Nå skal hun endelig feires

Regjeringen inviterer til festmiddag på Deichman bibliotek i Bjørvika i Oslo for å feire prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag.

Statsminister Jonas Gahr Støre tok imot prinsesse Ingrid Alexandra på kontoret sitt da hun ble 18 år i januar. Nå inviterer regjeringen til festmiddag i juni for å feire tronarvingens myndighetsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB.
Statsminister Jonas Gahr Støre tok imot prinsesse Ingrid Alexandra på kontoret sitt da hun ble 18 år i januar. Nå inviterer regjeringen til festmiddag i juni for å feire tronarvingens myndighetsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prinsessen fylte 18 år 21. januar, men feiringen ble utsatt som følge av coronapandemien og skjer først i juni. Regjeringens arrangement blir 16. juni, mens kongefamilien inviterer til gallamiddag på Slottet dagen etter.

På Deichman blir det servert ikke bare mat, men også kulturinnslag og musikk som skal «sette søkelys på kongehusets plass i dagens moderne og mangfoldige Norge», heter det i en pressemelding fra regjeringen.

– Myndighetsdagen er en stor begivenhet i alle unge menneskers liv. Det gjelder ikke minst for en tronarving som skal representere Norge og det norske folk, og jeg ser fram til å feire denne store dagen, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Utvalgte ungdommer fra alle landets fylker vil bli invitert. Det vil også representanter for ulike organisasjoner og grupper, så vel som idrettsutøvere, forskere, kulturpersonligheter og andre som har utmerket seg.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer