Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Nå skal det bli vanskeligere å jukse med brikkene i bommen

Fjellinjen er i ferd med å utvikle et nytt IT-system som skal gjøre det vanskeligere for tungtransport å bruke brikker for elbil når bomringen passeres.

Publisert

Bomselskapet har ingen oversikt over hvor utbredt slik praksis er, men tall viser at det i 2014 var 114.000 slike tilfeller. Til sammen var det 113 millioner bompasseringer i Oslo og Bærum det året.

Administrerende direktør Anne-Karin Sogn i Fjellinjen sier til NRK at de nå utvikler et nytt IT-system som skal gjøre det vanskeligere å jukse med brikkene.

– Når kunden registrerer seg hos oss, må de krysse av for tung eller lett brikke. Vi er nå i ferd med å utvikle et nytt IT-system som skal hjelpe oss å holde en oversikt over dette og verifisere at det blir riktig, sier hun.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.