Trump kaller Stoltenberg sin «største fan»

Nå skal de møtes i Det hvite hus for tredje gang

Skal feire Natos 70-årsdag.

USAs president Donald Trump var full av lovord da han tok imot NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg i 2017. Foto: Johan Falnes / NTB scanpix
USAs president Donald Trump var full av lovord da han tok imot NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg i 2017. Foto: Johan Falnes / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Feiringen finner sted tirsdag kveld norsk tid.

Stoltenberg selv venter at hovedtemaet nok en gang blir Trumps knallharde krav om at europeiske allierte må ta en større del av regningen i alliansen.

– Dette har vært et veldig konsekvent budskap fra president Trump helt siden han tiltrådte, til og med før han tiltrådte. Og mitt budskap vil være at jeg er enig, sa Stoltenberg mandag da han møtte pressen før avreise til USA.

– NATO er en sterk allianse. Men for at NATO skal fortsette å være en sterk allianse, må vi også være en rettferdig allianse, sa Stoltenberg.

NATOs egne tall viser at forsvarsbudsjettene i Europa og Canada har økt med 41 milliarder dollar siden Trump tiltrådte. Summen ventes å øke til 100 milliarder dollar innen utgangen av 2020.

Trump har ikke vært sen om å ta æren, og den selvsikre presidenten har flere ganger sagt at Stoltenberg er «Trumps største fan» nå som milliardene renner inn.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer