Nå presser dagligvarekjeder matprisene i Sverige

Forrige uke satt matgiganten Lidl ned prisene på en rekke varer for å få bukt med de høye matprisene i Sverige. Nå følger Coop og Ica etter.

Svenske matkjeder presser ned priser. Coop setter ned prisen på frukt og grønt med 12 prosent for alle medlemmer. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Svenske matkjeder presser ned priser. Coop setter ned prisen på frukt og grønt med 12 prosent for alle medlemmer. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Ica kunngjorde mandag at de setter ned prisen på over 300 varer med 5 til 25 prosent. Ica-sjef Eric Lundberg håper å presse prisene ytterligere ned fremover.

Samme dag sa Coop at de senker prisene på grønnsaker og frukt med 12 prosent for alle medlemmer. Det skal gjelde fra og med 30. mars.

TILBEHØR: I to år har dette hjortedyret, kalt waipiti, gått med et dekk rundt halsen. Nå går historien viralt. Video: CPW NE Region. Vis mer

– Vi vil investere i våre medlemmer slik at de ser at det er viktig å spise sunt, sier Coop-sjef Marie Nygren i Sverige.

Hun legger til at prissenkingen forventes å lede til ytterligere prissenkninger fra leverandører.

Prisveksten i Sverige har vært usedvanlig høy det siste året, som i en rekke andre land i hele verden. I februar var veksten på 12 prosent.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer