Nå oppfordres du til å telle

Denne helgen arrangeres den årlige hagefugltellingen, hvor nordmenn oppfordres til å telle og melde inn småfugl som besøker hagen eller hytta.

En blåmeis og en kjøttmeis på en foringsautomat. Denne helgen oppfordres alle til å melde inn både hvilke fugler og hvor mange som besøker hagen. Foto: Paul Kleiven / NTB
En blåmeis og en kjøttmeis på en foringsautomat. Denne helgen oppfordres alle til å melde inn både hvilke fugler og hvor mange som besøker hagen. Foto: Paul Kleiven / NTB Vis mer
Publisert

Dette er det femtende året på rad at nordmenn oppfordres til å telle småfuglene som kommer innom hagen eller på hytta.

– Telleresultatet blir verdifulle data for å gi oss et bilde av bestandsutviklingen for våre vanligste vinterfuglarter, skrev Birdlife, tidligere Norsk Ornitologisk Forening, i en pressemelding denne uka.

Ifølge Birdlife kan hagefugltellingen også bidra til å sette søkelys på hvordan klimaendringer endrer artssammensettingen for overvintrende fugler i Norge og i Norden. Hagefugltelling arrangeres også i de andre nordiske landene i januar.

Det er kjøttmeis, blåmeis og skjære som pleier å være de vanligste artene i hagefugltellingen.

I fjor deltok over 30.000 personer i tellingen, og rundt 583.000 fugler ble meldt inn.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer