Nå øker bomstasjons­passeringene

Etter at regjeringen har begynt å lempe på coronatiltakene, merker Fjellinjen at trafikken i bomstasjonene tar seg opp.

At samfunnet nå gradvis åpner etter at regjeringen letter på koronatiltakene, gjør at også trafikken øker. Her en bomstasjon sett fra Bygdøylokket mot Skøyen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
At samfunnet nå gradvis åpner etter at regjeringen letter på koronatiltakene, gjør at også trafikken øker. Her en bomstasjon sett fra Bygdøylokket mot Skøyen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I april var nedgangen i trafikken gjennom bomringene i og rundt Oslo på 19,1 prosent sammenlignet med april i fjor.

Sammenlignet med mars i år er nedgangen imidlertid i ferd med å bremse opp, da var nemlig trafikken 35 prosent lavere enn i mars i fjor. Trafikken er dermed i ferd med å ta seg opp.

20. april åpnet barnehagene, og man fikk lov til å reise til hytta. En uke senere åpnet 1.-4. klasse på barneskolen. Denne gradvise åpningen har bidratt til en økning i trafikken gjennom bomstasjonene, opplyser Fjellinjen AS.

22. april var trafikken 14 prosent lavere enn en normal onsdag, og onsdag 29. april var den kun 8 prosent lavere. Dette er mye lavere enn onsdag 25. mars da trafikken var ned med hele 34 prosent.

De sammenlignbare bomstasjonene er i hovedsak Osloringen og bomstasjonene på bygrensen mot Bærum.

Totalt antall passeringer i alle bomringene har økt fra rundt 8,6 millioner bompasseringer i april 2019 til cirka 25,1 millioner bompasseringer i april 2020. Hovedårsaken er at flere bomstasjoner enn før registrerer passeringer, og at mange stasjoner har fått betaling i begge retninger.

Statistikken viser også at andelen elbilpasseringer synker, mens andelen tungtransport går opp. Begge deler skyldes etter alt å dømme at flere har hjemmekontor, slik at personbilene blir stående hjemme.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer