Nå merker DNB endring i nordmenns kortbruk

Nordmenn trekker kortet stadig sjeldnere, og det er særlig penger på reising som velges bort i dyrtiden, viser DNBs oversikt over bankkundenes kortbruk.

Nordmenn drar ikke kortet like ofte som før rentene økte. Det er særlig på reising at flere nå strammer inn. Foto: Erik Johansen / NTB
Nordmenn drar ikke kortet like ofte som før rentene økte. Det er særlig på reising at flere nå strammer inn. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Nedgangen i oktober er sterkere enn i september. Nedgangen i kortbruk på reiseliv var på 18 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

– De hyppige renteøkningene merkes nå i økonomien hos mange, og fortsatt må vi ta høyde for at Norges Bank øker styringsrenten ytterligere for å dempe prisveksten, sier konserndirektør Ingjerd Blekeli Spiten i DNB personmarked.

Kjerneinflasjonen i oktober var opp 6 prosent det siste året, som var høyere enn hva analytikere forventet, men i tråd med Norges Banks estimat.

Spiten mener dette kombinert med svak kronekurs taler for en ny renteheving i desember.

Hva de ulike husholdningene velger å bruke penger på, henger sammen med gjeld, ifølge DNB. De med høy gjeld reduserer forbruket sitt mer enn de med lav gjeld.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer