Kontantstøtten:

- Nå må folk slutte å kritisere kontantstøtten

Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) sier hun mener det er på tide å legge debatten død.

Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) mener det er på tide å legge debatten om kontantstøtten død. Foto: Heiko Junge / NTB
Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) mener det er på tide å legge debatten om kontantstøtten død. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Nå må folk slutte å kritisere kontantstøtten, sier Norges ferske barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) til Klassekampen.

I den nye regjeringsplattformen fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet slås det fast at kontantstøtten skal videreføres, men kuttes for barn mellom 18 og 24 måneder. Heretter kan man få støtte for barn opp til 18 måneder. De som har søkt, men ikke fått barnehageplass, vil i stedet få en småbarnsstøtte.

Toppe mener endringen bør være nok til å stanse kritikken mot den kontroversielle støtten til småbarnsfamiliene. Kontantstøttekuttet er et kompromiss mellom Ap som vil kutte støtten helt, og Sp som vil beholde den.

– Jeg håper folk kan se at dette er en ettertraktet støtte til omsorg for barn og ikke bare en likestillingssak, sier Toppe.

Toppe ser det som en seier for Sp at ordningen fortsetter.

– Den gamle kontantstøtten levde et farlig liv i valgkampen, og det ville den også gjort i Stortinget, sier Toppe og viser til at et flertall av partiene vil fjerne ordningen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer