England:

Nå letter de på flere restriksjoner

England letter på coronarestriksjonene i kjølvannet av massevaksineringen. Nå kan flere møtes, ikke minst utendørs.

Statsminister Boris Johnson planlegger sammen med regjeringen full gjenåpning av samfunnet i sommer. Det vil si ingen flere tomme gater. Her i Regent Street, i sentrum av London. Arkivfoto: Matt Dunham / AP / NTB
Statsminister Boris Johnson planlegger sammen med regjeringen full gjenåpning av samfunnet i sommer. Det vil si ingen flere tomme gater. Her i Regent Street, i sentrum av London. Arkivfoto: Matt Dunham / AP / NTB Vis mer
Publisert

Britiske medier omtaler dagen som «Happy Monday» (gladmanag).

Fra mandag kan nemlig seks personer fra to ulike familier treffes utendørs, og det blir lov med utendørssport som blant annet tennis, golf og svømming. Folk blir ikke bedt om å holde seg hjemme. I tillegg er det lov å arrangere bryllup med maks seks personer.

Statsminister Boris Johnson ber samtidig folk være forsiktige og å følge reglene, skriver The Guardian.

Målet til regjeringen er å kunne oppheve alle smittevernrestriksjoner 21. juni. Skottland, Wales og Nord-Irland har egne planer for når restriksjonene der skal oppheves.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer