Nå lanserer de regnbueflagget som frimerke

Har skapt stort engasjement.

I dag avslørte svenske PostNord et nytt frimerkemotiv. Fra 4. mai kan svenskene sende frimerker med regnbueflagget, også kalt Pride-flagget, som brukes som symbol på lesbisk, homofil, biseksuell og transseksuell (LGBT) stolthet.

Det var Svensk TV4 som først meldte om nyheten, og programlederen Tilde de Paula har planen klar for hva hun vil gjøre med frimerket.

- Jeg vil kjøpe frimerket, sette det på et lite postkort og sende det til Putin, sa hun i programmet.

Nyheten om frimerket har skapt stort engasjement i vårt naboland, og mange jubler over at de snart kan poste frimerker med det kjente flagget.

- Gjennom å gi ut et frimerke med Pride-flagget vil vi understreke at alle er like mye verdt og styrken i menneskers unike egenskaper og ulikheter. Pride-flagget har så vidt vi vet aldri blitt trykket på et frimerke, og det føles derfor ekstra gøy at man nå kan sende fysiske kjærlighetserklæringer med Prideflagget på til hele verden, sier Per Ljungberg, kommunikasjonssjef i PostNord i Sverge, til nettavisen qx.se.

Prideflagget ble offisielt lansert under arrangementet San Franscisco Pride i 1978, og har deretter blitt et sterkt symbol på menneskers likeverd.

https://twitter.com/Postimuseo/status/715111712035381249

Legg til sol_no på SnapChat