Vis mer

Nå kommer skattepengene

Første utbetalingsdag.

(upublisert) Opprettet

Onsdag er første utbetalingsdag for skattepengene. Annenhver nordmann får igjen penger på skatten, og de første kronene er allerede på vei inn på konto.

– Stadig flere får et tidlig skatteoppgjør. Det er mulig fordi de aller fleste av oss nå er elektroniske brukere. Det har ført til at selvangivelsen er en stadig enklere oppgave å utføre for innbyggerne, samtidig som vi kan levere et raskere og sikrere skatteoppgjør, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Tre av fire skatteytere får skatteoppgjøret kun elektronisk. De 2,5 millioner skattebetalerne som har penger til gode får disse utbetalt innen to uker, opplyser skatteetaten i en pressemelding. Til sammen får de tilbake drøyt 27 milliarder kroner.

Samtidig er det drøyt en halv million lønnstakere og pensjonister som må betale 7,4 milliarder i restskatt. De som skylder inntil 1.000 kroner, må gjøre opp for seg innen 20. august. Beløp over 1.000 kroner blir delt i to terminer med innbetaling 20. august og 24. september. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.