Nå kommer de norske jordbærene. Tror prisene kan endre seg raskt

Deler av Østlandet kan denne uka nyte årets første kurver med norske jordbær. Men få og eksklusive bær gir høy pris i starten.

Denne uka vil det komme norske jordbær i butikkene i deler av Østlandet. Arkivfoto: Torstein Bøe / NTB
Denne uka vil det komme norske jordbær i butikkene i deler av Østlandet. Arkivfoto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

– De norske jordbærene har allerede nådd butikkhyllene i Stavanger-området, og de første bærene på Østlandet kommer til salgs i midten av uken i våre Mega-butikker, sier sortimentssjef for frukt, Atle Olsen, i Coop Norge i en pressemelding.

I løpet av utgangen av juni venter dagligvarekjeden at folk over hele landet vil ha tilgang på norske jordbær, så lenge vær og vind fortsetter å spille på lag.

– Bærene har hatt optimale vekstvilkår så langt, og det ligger an til å bli en bra start på sesongen med søte og smakfulle bær, sier Olsen.

Høysesongen for jordbær i Norge starter vanligvis ikke før andre uka i juli. Da vil også prisene på bærene gå ned. Prisene på de eksklusive kurvene nå i starten vil være høy grunnet lavt volum, ifølge Coop. Men det kan endre seg raskt.

– Får vi en periode fremover med varmt vær, vil det gi høyere volum og lavere pris, sier Olsen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer