Nå kommer coronakommisjonens dom: - Både gruer og gleder meg

I elleve måneder har Stener Kvinnsland og Norges coronakommisjon gransket håndteringen av pandemien. Onsdag leverer de sin rapport.

– Jeg tror det er masse å lære. Og forhåpentligvis mange brukbare konklusjoner, sier lederen for coronakommisjonen, Stener Kvinnsland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
– Jeg tror det er masse å lære. Og forhåpentligvis mange brukbare konklusjoner, sier lederen for coronakommisjonen, Stener Kvinnsland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

– Jeg håper at det skal bli en saklig og ordentlig debatt som ikke fokuserer på de feile tingene. Og som fokuserer på lærevillighet og forbedring, sier Kvinnsland til NTB.

Den rutinerte helsetoppen har ledet kommisjonen som har sett på hvordan Norge har taklet pandemien. Onsdag leverer de sine konklusjoner, råd og anbefalinger til regjeringen.

– Jeg tror det er masse å lære. Og forhåpentligvis mange brukbare konklusjoner, sier lederen for granskningskommisjonen, som har tolv medlemmer.

Hemmelighetsfull

Regjeringen har allerede tatt noe selvkritikk, for eksempel når det gjelder tilgangen til smittevernutstyr og importsmitte.

Men Kvinnsland vil foreløpig ikke si om det blir en kritisk rapport.

– Jeg vil ikke svare på det. Jeg håper den oppfattes som saklig.

– Er det noen som har grunn til å være bekymret?

– Det får du vite på onsdag.

Behov for flere granskninger

Kvinnsland understreker at det bare er en del av pandemien de har fulgt skikkelig grundig, først og fremst de første månedene.

Og han har allerede gjort det tydelig at det er behov for å se nærmere på flere deler av håndteringen, blant annet vaksinasjonsstrategien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer