Vis mer

Nå kan NRK-lisensen snart være historie

Skal utrede ordningen.

(upublisert) Opprettet


– Selv om kringkastingsavgiften fortsatt fungerer, ser vi at lisensordningen har svakheter. Den teknologiske utviklingen kan på sikt svekke NRKs inntektsgrunnlag, sier kulturminister Thorhild Widvey (H).


– Vi trenger derfor en grundig vurdering av de praktiske og økonomiske konsekvensene av ulike offentlige finansieringsmåter, sier hun.


Ekspertgruppen skal levere sin rapport 1. juli 2016. Arbeidet ledes av administrerende direktør i det kommunale energiselskapet E-CO, Tore Olaf Rimmereid.


Rimmereid har blant annet bakgrunn som tidligere direktør for administrasjon og finans i NRK.


Ellers skal Sissel Jensen, førsteamanuensis ved NHH i Bergen, Bente Sollid Storehaug i Dinamo og Johann Roppen, professor i journalistikk og rektor ved Høgskolen i Volda, sitte i gruppen.


I mandatet ekspertgruppen har fått heter det blant annet at de skal vurdere ulike alternative fremtidige modeller for offentlig finansiering av NRK. Én av modellene skal ta utgangspunkt i dagens kringkastingsavgift. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.