Nå kan du forhåndsstemme

Nå er det mulig å avgi sin forhåndsstemme i kommune- og fylkestingsvalget.

Nå og fram til 8. september kan du forhåndsstemme i lokalvalget. Foto: Cornelius Poppe / NTB
Nå og fram til 8. september kan du forhåndsstemme i lokalvalget. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert

Forhåndstemmingen er mulig fram til 8. september. Selve valgdagen for kommunestyre- og fylkestingsvalget 2023 er mandag 11. september.

Fordelen med å forhåndsstemme er at du kan gjøre det fra hvilken som helst kommune i landet. Skal du stemme på valgdagen må du gjøre det i et valglokale i kommunen du er folkeregistrert i.

Du trenger ikke nødvendigvis å være norsk statsborger for å stemme i lokalvalget, men du må være folkeregistrert i en norsk kommune. Er du bosatt i Norge blir du automatisk ført inn i manntallet i kommunen du er folkeregistrert som bosatt i den 30. juni 2023.

Du behøver ikke å ha med deg valgkortet til stemmelokalet, da valgkortet først og fremst er en bekreftelse på at du har stemmerett i valget. Det eneste man trenger er legitimasjon. Dette kan være pass, bankkort med bilde, nasjonalt ID-kort og førerkort.

(©NTB)

Følg Sol på Facebook!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer