Nå kan det bli snø i Oslo

Det blir lavere temperaturer, vind og nedbør i store deler av landet de kommende dagene.

Her har snøen lagt seg på Kjelsås i Oslo i november i fjor. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix)
Her har snøen lagt seg på Kjelsås i Oslo i november i fjor. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix) Vis mer
Publisert

Været i Sør- og Midt-Norge vil i stor grad være preget av nedbør de neste dagene. Et lavtrykk som kommer inn fra vest, vil føre til vind i form av bris og kuling på Vestlandet sør for Stad.

– Lavtrykket tar med seg en del nedbør. Nedbøren kommer i form av regn langs kysten på Vestlandet og som snø i fjellet, sier statsmeteorolog Pernille Borander til NTB.

I løpet av helgen kan det regne opptil 40 millimeter på 24 timer langs deler av kysten på Vestlandet.

Lavtrykket fra vest vil også føre til en del vind i Møre og Romsdal og Trøndelag.

Vind i nord

– Vinden fra sørøst vil fortsette i Troms og Finnmark ut uka, ellers vil været være stabilt i området torsdag og fredag, opplyser statsmeteorologen.

Inn mot helgen vil et lavtrykk fra Vestlandet bevege seg nordover og føre til ytterligere vind i området. Vinden vil etter hvert dreie i nordvestlig retning.

Torsdag og fredag forventes det litt snø i indre strøk i de tre nordligste fylkene, og søndag ventes det snøbyger over hele Nord-Norge.

På Spitsbergen blir det sørøstlig stiv kuling utsatte steder i vest og nord torsdag. I løpet av kvelden vil vinden minke og fortsette som bris på fredag. Vinden vil senere skifte til nordlig retning. Litt snø kan forekomme.

Lavere temperaturer

Natt til fredag kan det komme snø på Østlandet, også i Oslo.

– På Blindern i Oslo har det ennå ikke lagt seg snø siden nyttår. Natt til fredag kan dette endre seg da temperaturen vil være nær null, forteller Borander.

I starten av neste uke vil temperaturene falle ytterligere. Temperaturendringene vil kjennes mest fra sørlige deler av Nordland og sørover.

Lørdag og søndag blir det oppholdsvær på østlandet, men noe lavere temperaturer enn det vi har hatt den siste uken.

Ingen farevarsler så langt

Det er foreløpig ikke utstedt noe farevarsel i forbindelse med været i nærmeste fremtid.

– Selv om det ikke foreligger noe farevarsel, kan vind og nedbør fortsatt påvirke kjøreforholdene, sier statsmeteorologen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer