Nå kan 500-kronersgrensen ryke

Venstre går mot Siv Jensens planer.

For to uker siden sa KrF nei til å heve moms- og tollgrensen fra 200 til 500 kroner. Nå gjør Venstre det samme. Dermed mangler regjeringen flertall for sitt forslag, melder TV 2 Regjeringen foreslo å heve taket for tollfri import fra 200 til 500 kroner. NHO hevder at 10.000 arbeidsplasser i Norge i så fall vil være truet. – Vi legger opp til en grense på 350 kroner. Vi må se på effektene av å øke grensen til 350 kroner før vi vedtar en ytterligere økning til 500 kroner. Med en gradvis opptrapping kommer vi næringsliv, varehandel og norske forbrukere i møte, sier stortingsrepresentant for Venstre Ketil Kjenseth.

Samtidig foreslår Venstre en nettbasert løsning for selvfortolling og innbetaling av moms og eventuell toll for forsendelser over 350 kroner.

I Virke, næringslivets nest største hovedorganisasjon, er de glade for Venstres forslag. Men en grense på 350 kroner er ikke nok til å nulle ut skadevirkningene av regjeringens forslag, mener Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i Virke.

– Svaret er å innføre moms fra første krone – slik landene rundt oss gjør – og gjøre det enkelt og gratis for forbruker å betale momsen. Virke mener at dette kan gjøres ved at tollmyndighetene oppretter en digital momsinnbetalingsløsning for forbruker, sier Madsen. (©NTB)