Nå har snøen kommet til Østlandet – to biler har kjørt i autovernet i Larvik

Søndag kveld er snøværet på god vei på Østlandet. På E18 har to biler kjørt i autovernet, og salting og strøing er i allerede i gang.

Søndag kveld er årets første snøfall på østlandet kommet på E18 i Vestfold. Her fra Sandefjord. Foto: Frederik Ringnes / NTB
Søndag kveld er årets første snøfall på østlandet kommet på E18 i Vestfold. Her fra Sandefjord. Foto: Frederik Ringnes / NTB Vis mer
Publisert

– Det er en del slaps akkurat nå, spesielt mellom hjulsporene. Samtidig viser kameraene våre et godt snødriv i lufta, sier trafikkoperatør Inge Bjørnerud ved Vegtrafikksentralen sør til NTB søndag kveld.

Han forteller videre at de har mannskaper ute for å gjennomføre tiltak – som salting og strøing.

To kjøretøy har i løpet av kvelden har kjørt i autovernet rett ved Vassbotnbrua på E18 i Larvik.

– Hva som er bakgrunnen for trafikkuhellene, kan ikke jeg svare på, men det er de vanlige rådene som gjelder. Kjør etter forholdene og begrens hastigheten. Det kan også være en god idé å være ekstra oppmerksom ved filskift, sier trafikkoperatøren.

Ifølge politiet var den ene hendelsen knyttet til glatt veibane. De har opprettet sak.

Tidligere søndag sa Bjørneruds kollega Mikael Olsen til NTB at det er helt uaktuelt å kjøre under disse forholdene uten vinterdekk. Det støtter Bjørnerud.

– Det er de samme kravene som gjelder, både for bil og henger, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer