Nå går det endelig mot lysere tider

Natt til tirsdag går det mot sommer igjen.Selv om vinteren stort sett har vært varm i år, er mørket noe som påvirker mange av oss. Både humøret, energi, trøtthet og dårlig konsentrasjon kan komme av dårlig vær.

Men nå går vi endelig mot lysere tider. Natt til tirsdag 22. desember klokken 05.58 snur nemlig sola som betyr at sola er på sitt laveste denne desember-dagen, skriver Yr.no.

Ifølge KK.no er denne dagen er årets korteste og mørkeste dag, men selv om det sies at dagen er kortere, betyr det ikke at den er kortere i timer, sekunder eller minutter.

Se også: Grønn himmel over østlandet og Oslo

Ny rekord?


TV 2 kunne melde tidligere at Oslo satte tørkerekord i oktober, i tillegg var november uvanlig varm. Men skal vi tro TV 2 kan Oslo sette varmerekord i desember.

Verdens Meteorologiorganisasjon har tidligere i år sagt at 2015 ligger an til å bli det varmeste året i verdenshistorien.

– 2015 er på vei til å bli det varmeste året noen gang målt. Disse prognosene indikerer at det er sannsynlig at 2016 blir minst like varm, om ikke varmere, sier professor Chris Folland ved britiske Met Office.

Legg til sol_no på SnapChat