Kypros:

Nå fjerner ferielandene nesten alle coronatiltak

Hellas og Kypros fjerner nesten alle coronatiltak. Nå slipper turister å vise vaksinepass og avgi negativ test når de ankommer landene.

Solnedgang i Limassol, Kypros. Nå fjerner ferielandet alle coronatiltak. Foto: NTB scanpix / Shutterstock
Solnedgang i Limassol, Kypros. Nå fjerner ferielandet alle coronatiltak. Foto: NTB scanpix / Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ble alle coronarestriksjoner i Kypros opphevet. Myndighetene besluttet forrige uke å fjerne tiltakene før turistsesongen for alvor er i gang. Få timer senere fulgte Hellas etter.

For turister betyr det at det ikke lenger er krav om å vise vaksinepass, bruke munnbind eller avgi en negativ koronatest. Munnbind er likevel et krav dersom man er i risikoområder som på sykehus, omsorgsboliger og andre helseinstitusjoner.

Hellas vurderer fortsatt om man skal oppgi munnbindkravet for taxi- og ferjepassasjerer. Foreløpig opphever man kravet på fly og buss.

I løpet av det siste året opplevde Kypros et fall på 51 prosent i turisme, sammenlignet med 2019, året før pandemien. Om lag 15 prosent av Kypros BNP og 25 prosent av Hellas' er knyttet til turisme.

I mai i år økte turismen på Kypros til 77 prosent av nivået i 2019, opplyste samferdselsminister Yiannis Karousos onsdag.

Kypros har registrert nesten 500.000 coronasmittede og om lag 1.000 coronadødsfall, mens Hellas har registrert 29.800 dødsfall.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer