Annonse

Nå får du SOL som en raskere og sikrere nettside

SOL er første store nyhetsnettsted som krypterer nettsidene.

Krypterte nettsider har lenge vært vanlig blant banker og nettbutikker. Nå blir også SOLs nettsider krypterte. Vi er den første store nyhetsaktøren i Norge som lanserer dette.

- Vi tar personvern alvorlig, og vi ønsker å levere en trygg brukeropplevelse for alle som besøker nettstedet vårt. Vi går mot en nyhetshverdag hvor mer og mer av innholdet vil være personlig tilpasset, og for å lykkes med dette er kryptering viktig, sier Geir Wiksén, teknologidirektør i Aller, som eier SOL.

For deg som leser betyr dette at du både får en raskere og sikrere nettside. Du vil kunne se dette ved at nettsidene nå leveres i «https», hvor «s'en» står for «secure», og at det er en grønn hengelås i adressefeltet.

Beskytter mot angrep


Just Thomas Hiorth Misund, utvikler i SOL, forklarer at ved å kryptere nettsidene sikrer vi også at nyhetene vi leverer fra oss er de samme nyhetene som når frem til deg som leser.

– En situasjon hvor dette kan bli relevant er for eksempel hvis leseren er en sentral beslutningstaker. Når vi leverer nettsidene våre med HTTPS, gjør vi det blant annet vanskeligere for en angriper å snappe opp, og eventuelt endre på, trafikken mellom oss og leserne. Hvis for eksempel statsministeren leser sol.no, er det jo hyggelig og bra for oss alle at hun ser den forsida vi har laget, og ikke en falsk en. Det første steget for å unngå angrep som kan avskjære trafikken og vise andre nyheter, er å servere forsida vår over HTTPS, sier Misund.

Langt fremme på teknologi


Misund og Wiksén tror det vil bli mer og mer fokus på kryptering, også blant andre norske mediehus fremover.

- SOL har som mål om å være langt fremme på teknologi, og tar personvern veldig seriøst. Vi er stolte av å være første store norske nyhetsaktør som leverer krypterte nettsider til alle våre brukere. Morgenbladet var aller først ute og utfordret bransjen i januar. Da var vi allerede smått i gang med arbeidet, all ære til dem for å være så tidlig ute, sier Wiksén.

I SOL samler vi nyheter fra alle norske nettsteder, slik at du som leser blir oppdatert på kortest mulig tid.

- Jeg er stolt av at vi nå kan gjøre dette på en måte som også ivaretar brukernes personvern, sier redaktør Lill Kristin Syversen.